srijeda, 6. rujna 2017.

LEŠNIK BAKLAVICE SA ČOKOLADOM







Sastojci

500 g gotovih kora
ulje (za mazanje)
Za fil

300 g lešnika
300 g čokolade
Za šerbet

0,5 l vode
300 g šećera
Za preliv

50 g čokolade
1 dl slatke pavlake
Način pripreme

Kore razdvojite i uzimajte po dve. Uljem premažite prvu koru, preko nje drugu i nju premažete uljem.

Lešnike sameljite, a čokoladu izrendajte.

Fil promešajte i filujte pripremljene kore delom fila.

Urolajte i prilikom rolanja malo stegnite (nemojte labavo urolati).

Urolanu, rolnicu, secite na (ja sam ih sekla na zalogajčiće) željene komade. Postupak ponovite sa preostalim korama i filom dok sve ne potrošite.

Prebacite u nauljenu tepsiju i pecite na jačoj vatri da porumene. Peku se oko 20 minuta.

Pečene rolnice izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohlade.

Vodu i šećer pomešajte i skuvajte šerbet. Ostavite da se malo prohladi. Prohlađene baklavice umačite u prohlađen šerbet. U šerbetu ne trebaju da stoje nego tek da malo upiju sirupa.

Izvadite baklavice iz šerbeta i poslažite ih na tacnu. Čokoladu i slatku pavlaku otopite na ringli. Preko svake baklavice pojedinačno kašikom stavite po malo te otopljene čokolade. Ostavite da se malo stegne i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar