petak, 1. rujna 2017.
Jogurt kocke!
Sastojci:
Biskvit:
12,5 dkg maslaca
1 jaje
15 dkg mljevenih oraha
15 dkg šećera
10 dkg brašna
1 vanilin šećer
Jogurt krema:
5 dcl slatkog vrhnja
3 čvrsta jogurta
1 kiselo vrhnje
15 dkg šećera u prahu
2 vanilin šećera
2 želatine
Preljev:
2 crvena preljeva za tortu
5 dcl soka od višnje,ribizla,jagoda
Priprema:
1.
Za biskvit umijesiti maslac, orahe, brašno i šećer, vanilin šećer, to trljati među rukama dok se ne stvore mrvice a zatim dodati jaje i zamijesiti.
2.
Tepsiju namazati sa maslacem i rasporediti biskvit i peći 10-tak minuta na 180 stupnjeva da malo potamni.
3.
Želatinu pripremiti prema uputama i pustite stajati.
4.
Za kremu izlupati slatko vrhnje u čvrsti snijeg, a jogurt, kiselo vrhnje,šećer i van.šećer lagano izmješati.
5.
Spojiti slatko vrhnje i jogurt,želatinu otopiti i dodati u smjesu od vrhnja i jogurta, sve lagano izmješati i staviti preko biskvita.
Ostaviti da se sve dobro ohladi
6.
Preljev za torte napraviti prema uputama i preliti preko ohlađene jogurt kreme.
Posluživanje:
Možete napraviti biskvit samo od maslaca i samljevenog keksa ako ne želite peći,ali nije ni ovako loš,probajte!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar