srijeda, 23. kolovoza 2017.

SNJEGULJICE







Sastojci i priprema:
(peći na 180° 15-20 min.)

Tijesto:

400 gr brašna
100 gr gustina
100 gr šećera
pola peciva
1 bjelanjak
200 gr maslaca
1 vanilin šećer
2 kašike bjelog vina ili vode
Fil:

150 gr višanja bez koštica
2 dl soka višanja
3 kašike šećera
1 kašika gustina
Umak:

100 gr bijele čokolade
0,5 dl mlijeka
100 gr kokosa
Priprema:

Zamijesit tijesto i neka odstoji u frižideru 2 sata. Pravit male kuglice, rastanjit ih na dlanu, u svaku kuglicu stavit višnju i zatvorit-oblikovat lopticu. Ispeći i ohladit.
Ohlađene kuglice potopit u otopljenu čokoladu sa mlijekom. Zatim ih uvaljat u kokos.
Skuhat sok,šećer i gustin. Toplim gustinom spajat po dvije kuglice.

NAPOMENA:Višnje preko noći ocjedit da njihov sok ne prođe kroz tijesto.

Nema komentara:

Objavi komentar