petak, 25. kolovoza 2017.

ZAPEČENE TIKVICE: SAMO NEKOLIKO SASTOJAKA. JAKO BRZO, FINO I UKUSNO!







Sastojci

– 3 manje tikvice
– 50gr maslaca
– 100gr vrhnja
– 2 jajeta
– 1 češanj bijelog luka
– kašičica vegeta, crvena paprika, so, biber..





Priprema

Tikvice oguliti, narezati na ploške, posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu.

Viljuškom izgnječiti maslac, dodati mu vrhnje i jaja, bijeli luk i umutiti sve zajedno.

Tikvice iscijediti i istresti u vatrostalnu posudu, preliti ih vrhnjem i jajima, promješati i odozgo posuti sa “prstohvatom” vegete, crvene mljevene paprike i bibera.

Peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar