utorak, 22. kolovoza 2017.

KRCKAVI KAPUĆINO KEKSIĆI







Sastojci

180 g brašna
10 g gustina
120 g maslaca
80 g prah šećera
15 g kakao
1 kašika kapućina
1 žumance
1 prstohvat sol
Za premazivanje

1 belance
3 kašike šećera
Način pripreme

U posudu stavite prosejano brašno sa gustinom, kakaom i kapućinom.

Promešajte, dodajte 1 žumance, prstohvat soli, šećer u prahu i narezane komadiće maslaca. Zamesite testo.

Testo podelite na dva dela pa napravite valjak i umotajte u foliju. Ostavite sat vremena u frižider.

Belance viljuškom malo izlupati, a šećer sipati u jedan tanjir.

Odstojalo testo izvadite iz frižidera, skinite foliju, uzmite oštar nož i režite kolutove pet-šest mm debljine.

Uvaljajte rub u belance i odmah u kristal šećer.

Pecite na 180C oko desetak minuta, sve zavisi od vase rerne.

Pazite da se ne prepeku.

Kad se ohlade možete ih staviti u kutiju i zatvoriti jer tako dugo mogu da stoje.

Nema komentara:

Objavi komentar