utorak, 22. kolovoza 2017.
KRCKAVI KAPUĆINO KEKSIĆI
Sastojci
180 g brašna
10 g gustina
120 g maslaca
80 g prah šećera
15 g kakao
1 kašika kapućina
1 žumance
1 prstohvat sol
Za premazivanje
1 belance
3 kašike šećera
Način pripreme
U posudu stavite prosejano brašno sa gustinom, kakaom i kapućinom.
Promešajte, dodajte 1 žumance, prstohvat soli, šećer u prahu i narezane komadiće maslaca. Zamesite testo.
Testo podelite na dva dela pa napravite valjak i umotajte u foliju. Ostavite sat vremena u frižider.
Belance viljuškom malo izlupati, a šećer sipati u jedan tanjir.
Odstojalo testo izvadite iz frižidera, skinite foliju, uzmite oštar nož i režite kolutove pet-šest mm debljine.
Uvaljajte rub u belance i odmah u kristal šećer.
Pecite na 180C oko desetak minuta, sve zavisi od vase rerne.
Pazite da se ne prepeku.
Kad se ohlade možete ih staviti u kutiju i zatvoriti jer tako dugo mogu da stoje.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar