ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Pecena Piletina (fina i socna mayo-chicketina)





SASTOJCI
Nacin 1
500 gr pilecih fileta
4-5 zlica majoneze
2 zlice senfa
2 zlice bijelog vina
1/2 zlicice limunova soka
frisko mljevenog papra
soli
prezle / krusne mrvice (bolje od crnog kruha)





Nacin 2
pilece meso (file)
200 ml jogurt
200 ml majoneze
papra i soli po potrebi
pola zlicice cesnjaka u prahu/granulama
krusne mrvice

PRIPREMA
1.
Prvi Nacin:
Pilece filete malo samo, ako je uopce potrebno natucite baticem za meso (ja sam imala manje filete pa nisam to radila).

Sjedinite navedene sastojke; majonezu, senf, bijelo vino, limunov sok, sol i papar (to inace radim odmah u posudi u kojoj cu marinirati meso)
2.
Svaki komad mesa dobro namazite smjesom i na kraju sve stavite u kutiju/zdjelu tako da je svaki komad fino prekriven smjesom. Poklopite posudu i stavite u frizider 15-tak minuta (ili ako imate dovoljno vremena, sto duze to meso finije i socnije).
Zagrijte pecnicu na 200 stupnjeva, a tepsiju oblozite pekacim papirom..
Na komad papira ili plitki tanjir stavite krusne mrvice/prezle i uvaljajte svaki komad mesa. Lijepo prstima utapkajte prezlu tako da svaki dio mesa bude fino prekriven prezlom. Malo protresite.

Komade mesa fino slozite u oblozenu tepsiju i stavite peci 20-25 minuta… (nemojte prepeci / osusiti meso), mislim da je 15-20 minuta sasvim dovoljno.
3.
U prezlu dakako mozete dodati zacine po volji; izgratani parmesan, nasjeckane susene pomidore, nasjeckani bosiljak, persin, vlasac, cesnjak u prahu, tucanu papriku itd… (ja nisam ovaj put dodala ama bas nista, osim malo soli)

Ne znam koju koristite majonezu, moji recimo vole thomy mayo, koju ja uopce ne podnosim – previse je kisela i puna ulja… uglavnom vi se igrajte, dok nadjete sto i kako vam odgovara 🙂
4.
Drugi Nacin:
Izmijesati jogurt i majonezu, posoliti i popariti, dodati zacine po zelji – u to staviti meso i u frizider (neka meso bude lijepo potopljeno u marinadi – sto se meso duze marinira to bolje).





Potom meso izvaditi iz frizidera, uvaljati u krusne mrvice u koje smo dodali sto volimo, ili nista osim opet malo soli i papra i staviti peci meso u zagrijanu pecnicu. Petnaestak-20 minuta i vise nego dovoljno. Meso je fino i socno, nije nimalo suho 🙂

Dobar vam tek u svakom slucaju 🙂
Posluživanje
Servirajte uz kuhano povrce, pire krumpir, zelenu salatu i sl.

http://www.coolinarika.com/
GLAVNA JELA

Nema komentara:

Objavi komentar