utorak, 10. listopada 2017.

JOJ KAKO JE OVO DOBRO IMA RAZLIČITI NAZIVA ZA OVAJ KOLAČAL TO NIJE BIT







SASTOJCI
Za puding
1 litar mlijeka
2 kašike kakaoa
1,5 šoljica za crnu kafu nišeste ili gustina

1 šoljica za crnu kafu brašna
1 čaša šećera
1 vanilija šećer
50 grama margarina ili maslaca
Kokosovo brašno
200 ml slatkog vrhnja





PRIPREMA
Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, nišestu i šećer. Kada puding provrije skloniti sa vatre i dodati vaniliju šećer i margarin/maslac. Miješati dok se margarin/maslac ne istopi.

Tepsiju posuti sa kokosom ( što više to bolje ) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta.
Izmutiti slatku pavlaku,premazati je preko pudinga ,ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravougaonike i nožem ili drugim pomagalom polahko urolati.

Izvor :Super recepti
HLJEB / PECIVA

Nema komentara:

Objavi komentar