
Ah, ti kroasani; francuska kuhinja i čokolada. Pa ima li nešto bolje od toga?
Podelićemo sa vama jedan od najlakših recepata za dezert do sada! Za pripremu ovog slasnog delikatesa, vam je potrebno pola sata, a sastoji se od SAMO tri sastojka!
Sastojci:
– pakovanje smrznutog lisnatog testa
– pola tegle Nutelle
– jedno jaje
Priprema:
Razvucite testo oklagijom, pa ga isecite prvo na trećine a zatim na šestine – praveći uzane trougliće. Stavite po kašičicu Nutella krema u svaki trouglić i zarolajte ga (od dva kraka ka vrhu trougla).
Napomena – pre nego što krenete da razvijate testo (da se ne bi zalepilo), pospite radnu površinu brašnom.
U posebnu činiju umutite jedno jaje i premažite gornji deo kroasana (tako neće zagoreti pri pečenju i uticaće na to da lisnato testo dobije hrskavost).
Pecite 20 minuta. Nakon toga, ostavite ih da se prohlade i uživajte u ovim kroasan zalogajima uz mleko, čaj ili kafu.
Ovaj dezert je savršen i da ga ponesete na posao ili spakujete vašem detetu za užinu.
http://mogujatosama.rs/
HLJEB / PECIVA
Nema komentara:
Objavi komentar